1812 XFC- GALLIUM

Popis produktu

Teplota tavení: 610°C - 630°C
 pevnost v tahu Rm: 420 N/mm2
 délka 500mm

Vlastnosti:
 speciální slitina s vysokým obsahem stříbra (56%), bez kadmia s nízkou procovní teplotou. S velmi dobrou zabíhavostí, vynikající smáčivostí a kapilárními vlastnostmi. Pro tvárné spoje s vysokou pevností. Berva podobná jako nerezové oceli. Pro pájené spoje s provozní teplotou od -200°C do max 150°C (bez ztráty pevnosti).

Aplikace:
 Castolin 1812 je vhodná pro všechny druhy oceli, mědi a měděné slitiny, nikl a niklové slitiny. Zejména pro rychlořezné oceli, slinuté karbidy a diamantové segmenty.

Oblastí použití:
 konstrukce strojů, elektrotechnický průmysl, stavba vozidel, nástrojárny, klimatizace a chladící zařízení, karbidové nástroje, atd.

 

ALTERNATIVOU K PÁJENÍ NÍZKO TEPLOTNÍMI SLITINAMI STŘÍBRA OBSAHUJÍ KADMIUM
 v současné době jsou na trhu k dispozici pouze stříbrné pájky bez kadmia, které jsou používány jako alternativka k nízkotavným stříbrným pájkám s kadmiem. Ty byly v EU zakázány od 10.prosince 2011. Tyto konvenční pájky bez kadmia mívají vyšší pracovní teploty, než stříbrné kadmiové slitiny s podobným složením- viz. graf. Použití stříbrných slitin, které se taví při nejnižší možné pracovní teplotě je výhodné pro mnoho pájecích aplikací. Především, když mají být pájeny citlivé základní materiály, tenké průřezy, nebo komponenty malé velikosti.

Zejména v těchto oblastech, a z důvodu technických, ekonomických i s vlivem na životní prostředí výhody nízkotavné pájky 1812XFC převládají.

dodává se s obalem XFC, se kterým je pájku možno ohýbat.

balení 500g.

Specifikace

Kód: 757891
Kategorie: stříbrné pájky
Cena bez DPH: 9 973 Kč
Cena vč. DPH: 12 067 Kč
Dostupnost: do 7 až 14 dní
průměr:
Koupit

Další produkty v kategorii